חוק שיפוץ בניין משותף והחשיבות שלו

חוק שיפוץ בניין משותף והחשיבות שלו

במדינת ישראל רוב המקומות שבהם אנשים גרים אלה הם בניינים משותפים, וכיוון שבעבר היו כבר לא מעט וויכוחים ודילמות לגבי שיפוצים בבניינים כאלה, היום קיים חוק שיפוץ בניין משותף. המטרה של החוק היא להימנע מוויכוחים מיותרים בין בעלי הדירות וניהול נכון יותר של כל תכנית שיפוצים, מה שמסביר מדוע יש לו חשיבות אדירה. למעשה, בבואנו לבחון מקרוב את החוק לשיפוץ של בניינים משותפים, אנחנו רואים שמספיק ש 51% מבעלי הדירות בבניין יהיו בעד השיפוץ כדי שהשיפוץ ייצא לדרך. משמעות הדברים היא שאפילו אם יש מתנגדים, הם לא יוכלו לטרפד את העניין ולמנוע משאר בעלי הדירות ליהנות משיפוץ בבניין.

חוק שיפוץ בניין משותף – חשוב לשמור עליו

עוד דבר שכדאי לדעת על החוק לשיפוץ של בניינים משותפים, זו העובדה שהוא מפרט בדיוק איך נכון וצריך לעשות את הדברים. כלומר, בוא קובע, לדוגמא, שצריך לעשות הצבעה בהתאם לפרוטוקול של הבניין המשותף ובהצבעה הזאת עולים כל הנושאים החשובים מבחינת השיפוץ. ברוב המקרים בהצבעות כאלה השכנים מתדיינים ביניהם על נושאים כמו:

  • היקף השיפוץ
  • מי יבצע את העבודה בשטח
  • מי בעד ומי נגד וכדומה

חשוב להבין שכאשר מדברים על חוק שיפוץ בניין משותף מדברים למעשה על חוק שניתן לעשות בו שימוש בעיקר כאשר ישנם מתנגדים לשיפוץ.

כמה עולים שיפוצי בניין בימינו

ברוב המקרים שבהם יש צורך להפעיל את החוק לשיפוץ של בניין משותף, כפי שראינו, למעשה מדובר על מקרים שבהם יש מתנגדים לשיפוץ. הסיבה העיקרית לכך כמעט תמיד אלה הן העלויות של השיפוץ, מה שמעורר את השכנים לרוב לעשות השוואת מחירים בין כמה קבלנים שונים שיוכלו להיות אחראים על השיפוץ. אם זה נשמע לכם מוכר ואם גם אצלכם חלק מהשכנים מתנגדים, למרות חוק שיפוץ בניין משותף, לקיום השיפוץ, כדאי יהיה לבדוק ביחד איתם האם באמת יש אפשרות להוזיל את הדברים. זכרו שזה שקבלן מסוים דורש מכם מחירים מופקעים זה לא תמיד אומר שחובה לשלם לו כי תמיד ניתן יהיה לקבל הצעות מחיר קצת יותר נוחות.

כתוב/כתבי תגובה